UAS schadeherstel Erkend duurzaam


Volg ons ook op Facebook

Stichting Erkend Duurzaam Repareren certificeert UAS

Stichting Erkend Duurzaam Repareren certificeert UAS

Terug naar het overzicht

Naast het al eerder behaalde BOVAG Erkend Duurzaam certificaat, is UAS vanaf heden ook gecertificeerd door “Stichting Duurzaam Repareren.”

Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de materialen waarmee de auto geconstrueerd is. Het ‘op de weg houden’ van de auto veroorzaakt echter een veelvoud aan CO2 uitstoot van de oorspronkelijke productie.

Zo veroorzaakt een gemiddelde schadereparatie maar liefst 75kg aan CO2 uitstoot. Alleen al om de CO2 uitstoot van de schadereparaties in Nederland te compenseren, zijn 75.000 bomen nodig. Maar er is ook goed nieuws. Het schadeherstel kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Stichting Duurzaam Repareren certificeert onder meer schadeherstellers op gebied van duurzaamheid. De gecertificeerde bedrijven bieden niet alleen een goede service en professionele reparaties, maar doen dit ook op zeer duurzame wijze.

Verzekeraar Aegon heeft haar schadeherstellers (waaronder UAS) verplicht om het certificaat “Duurzaam Repareren” in 2013 te behalen. Ondanks het feit dat UAS al door Bovag Erkend Duurzaam gecertificeerd is, stelde Aegon ook aan UAS de eis het  certificaat Duurzaam Repareren te behalen. De reden hiervan is dat Aegon zich naar eigen zeggen niet conformeert aan een “branche-certificaat” zoals dat van de BOVAG, maar wel aan een zogenoemd “opdrachtgevers certificaat”.  Onder de partners van Stichting Erkend Duurzaam Repareren zijn grote namen, zoals ANWB, TNT, Alphabet Lease en diverse grote dealerholdings.


Terug naar het overzicht