UAS schadeherstel Erkend duurzaam


Volg ons ook op Facebook

Meer dan oog voor milieu

Terug naar het overzicht

Duurzaam ondernemen is een belangrijke ontwikkeling die zich steeds verder voortzet in het bedrijfsleven. Veel bedrijven doen alleen nog zaken met partijen die aandacht hebben voor duurzaam ondernemen. UAS heeft bewezen met het behalen van het certificaat een stap verder te gaan dan alleen milieubewust ondernemen.

Uiteraard doet UAS veel om het milieu te ontlasten. Erik Zomer, Manager UAS Schadeherstel, vertelt: "we werken bijvoorbeeld met watergedragen lakken en scheiden onze afvalstromen. Maar met dit certificaat gaan we nog een stap verder. We hebben bijvoorbeeld recent geïnvesteerd in kunststoflasapparatuur waarmee wij kunststofbumpers repareren in plaats van deze te vervangen. Verder besteden we veel aandacht aan het verminderen van ons energieverbruik, bijvoorbeeld door gebruik te maken van restwarmte welke vrijkomt uit onze spuitcabines."

Maatschappelijk betrokken opdrachtgevers
Net als veel andere bedrijven binnen de automobiel- en schadeherstelbranche wordt ook UAS Schadeherstel door opdrachtgevers meer en meer aangesproken op de duurzaamheid van hun bedrijfsvoering. Een voorbeeld daarvan is leasemaatschappij Alphabet Nederland, die klanten actief stimuleert om het wagenpark milieuvriendelijker te maken. “In die visie past ook duurzaam schadeherstel”, bevestigt Luuk van Halder, director operations van Alphabet Nederland. “We hebben een sterke voorkeur voor samenwerking met leveranciers die milieubewust werken. Daarom vinden we het een goede zaak dat UAS Schadeherstel als eerste schadeketen beschikt over het certificaat Erkend Duurzaam.”

Terug naar het overzicht